Kino kutak

Prijedlog filmova :) 

Mia je jedanestogodišnja djevojčica koja s roditeljima seli iz Londona u Afriku te tamo upoznaje bijelog lava Charlieja. Tijekom odrastanja, Mia i lav Charlie postaju nerazdvojni prijatelji. Kada njezin otac odluči prodati Charlieja lovcima kao trofej, Mia kreće u epsku avanturu kako bi ga spasila.

Ova emotivna i topla priča o prijateljstvu i ljubavi snimana je preko tri godine, a prati nevjerojatno putovanje kroz afričke savane u kojemu Mia nastoji pronaći dom za svojeg najboljeg prijatelja.

TEME ZA RASPRAVU
obiteljski film, avantura, odnos čovjeka i životinja, biljni i životinjski svijet, ljubav, obitelj, prijateljstvo, savana, Afrika

Tijekom ljetnih praznika koje s obitelji provodi na otoku Terschelling, Sam počinje trenirati samoću. Na plaži dječak upoznaje neobičnu djevojčicu Tess koja ga ubrzo uvuče u svoje tajnovite planove. Osim nesvakidašnjih avantura koje će proživjeti na ljetnim praznicima, Sam će shvatiti važnost obitelji i uživanja u sadašnjosti.

Prvi dugometražni film nizozemskog redatelja Stevena Wouterlooda prati dječaka i djevojčicu na putu od djetinjstva do adolescencije. Film je svjetsku premijeru doživio na ovogodišnjem Berlinaleu, a prikazan je i na Međunarodnom filmskom festivalu za djecu KinoKino na kojem je osvojio nagradu publike.

TEME ZA RASPRAVU
obiteljski film, drama, Nizozemska, upoznavanje, prijateljstvo, djetinjstvo, odrastanje, adolescencija, pustolovina, ljeto i ljetni praznici, obitelj i obiteljski odnosi, preispitivanje

MOJ DIDA JE PAO S MARSA
MOJ DIDA JE PAO S MARSA

Život djevojčice Une sasvim se preokrene kada njezina djeda otmu vanzemaljci. U podrumu kuće slučajno otkrije da je djed i sam vanzemaljac čiji se brod davno srušio na Zemlju, a tu je ostao i njegov pilot, mali mrzovoljni robot. Njih dvoje imaju manje od 24 sata da pronađu i spase djeda.

Prvi domaći znanstveno-fantastični film za djecu koristi najsuvremenije filmske tehnike i u hrvatskoj kinematografiji dosad nezabilježene posebne efekte. Neobična avantura snimljena je prema motivima kratke priče Irene Krčelić "Moj dida je vanzemaljac" i donosi toplu priču o prijateljstvu, ljubavi i iskrenosti.

TEME ZA RASPRAVU
znanstvena fantastika, avantura, prijateljstvo, tajna, znatiželja, obitelj, ljubav

Zeus je pas mješanac, a Roxanne dupin. Mary Beth (Kathleen Quinlan) je znanstvenica koja sa svojom kolegicom Betty istražuje Roxanneino i Zeusovo prijateljstvo, neobičnu povezanost i internu komunikaciju koju su ove životinje razvile. Mary Beth je i samohrana majka i vodi jedan hektičan život sa svojim kćerkama Judith (Majandra Delfino) i Norom (Jessica Howell). Njen pohlepan partner Claude Carver (Arnold Vosloo) želi zatočiti dupina i prodati ga. Dvije obitelji koje se bore za spas Zeusa i Roxanne također se povežu i nađu se skupa u borbi protiv Claudea. 

"Moj prijatelj Willy" priča je o čarobnom prijateljstvu dvanaestogodišnjega gradskog dječaka i tri tone teškog kita ubojice. Radi se o avanturi koju nikad nećete zaboraviti."Moj prijatelj Willy" osvojio je sedam nagrada, među kojima i MTV-jevu nagradu za najbolju filmsku pjesmu "Will You Be There"u izvedbi Michaela Jacksona.

Film "Dva brata" je osvojio nagradu "Cesar" za najbolju montažu, nagradu "Genesis" za najbolji igrani film, "Heartland" nagradu izvrsnosti (Jean-Jacques Annaud ), te je još bio nominiran za nagradu Cesar u kategoriji najbolja kinematografija. Tigrovi korišteni u filmu su iz zoološkog vrta tigrova zvanog Sri Racha, koji se nalazi u blizini Pattaye, na Tajlandu.Izradite web-stranice besplatno! Ova web stranica napravljena je uz pomoć Webnode. Kreirajte svoju vlastitu web stranicu besplatno još danas! Započeti